Merceria Esmar

La merceria sempre ha estat portada per alguna dona de la família, i ara les dues germanes, que som la quarta generació, hem celebrat que el negoci continuï al barri. La família portem 81 anys dedicats a les vetes i fils, i roba interior. L’any 1932  l’Antolina i el seu marit van venir de la Fresneda (província de Terol) amb tres fills. La filla gran de disset anys va aprendre l’ofici de cotillaire i els pares van posar la botiga, només amb una màquina de cosir, el material per a fer cotilles i sostenidors, i un emprovador. Després la segona filla va aprendre l’ofici de perruquera i pentinava a la rebotiga.

De mica en mica es va anar convertint també en merceria, mitges, i tot tipus de roba interior i funcionant a tota marxa amb l’àvia fins el 1968. A partir d’aquest moment agafen el relleu els nostres pares (la Marga, la segona filla, casada amb el fuster de la cantonada, el Ricard) i hi han estat durant 40 anys.

Nosaltres hem treballat durant molts anys fora de casa, d’infermera una i secretària l’altra, i a les nostres feines estàvem la mar de bé. Però ara fa quatre anys, quan els  pares en van fer 65 i s’havien de jubilar.... Ens feia molta pena pensar que es tanqués una botiga amb tanta història i que es perdessin totes aquestes anècdotes que us hem explicat. I com que les dues vivim ben a prop d’aquí, un i dos carrers més avall, no ens va costar gaire prendre la decisió de deixar les feines i continuar amb el negoci.

L’atenció als clients és personalitzada. Intentem tenir de gairebé tot el relacionat amb la merceria, i si no ho tenim ho busquen per tenir-ho al cap d’un parell de dies.

La botiga farà 100 anys més o menys quan ens jubilem, i esperem arribar-hi seguint com fins ara!. Potser algun dels 4 fills que tenim (un noi, una noia, una nena i un nen) vol continuar amb el negoci, i serien la cinquena generació.

Zona: 
Eixample Miró
Telèfon mòbil: 
630450995
Telèfon fix: 
932263547
Correu electrònic: 
Adreça: 
Entença 122
La Nova Esquerra de l'Eixample
08015 Barcelona Barcelona
Merceria Esmar
Merceria Esmar
Merceria Esmar