La Capitalitat Europea del Comerç de Proximitat aprovada pel Comitè de Peticions del Parlament Europeu

El 16 de juny, la delegació de Barcelona Comerç i Vitrines d’Europe, encapçalada pel nostre president, Salva Vendrell,  i els vicepresidents Sergio Moral, Josep Escofet, Pròsper Puig i Lluis Llanas (com a secretari general de Vitrines d’Europe) ha presentat davant el Comité de Peticions del Parlament Europeu, la petició de creació de la Capitalitat Europea del Comerç de Proximitat (CECP), recolzada per les principals entitats de comerç europees (Independent Retail Europe – IRE- i EuroCommerce i RetailCAT, entre d’altres) i amb el suport del Govern d’Espanya, la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona.  La delegació ha estat acompanyada en tot moment de Francis Palombi,  president de la Confédération des Commerçants de France, membre fundador de Vitrines d’Europe.

La proposta presentada, que ha gaudit d’una excel·lent acollida, ha estat aprovada per unanimitat pels grups parlamentaris  europeus, obtenint-ne de part de la  Comissió Europea, un informe positiu.

La petició es resumeix en la  creació de la Capitalitat Europea del Comerç de Proximitat per tal de promocionar i impulsar el comerç local europeu, motor revitalitzador i signe identitari de l’estil de vida dels nostres barris i ciutats.

El projecte vol posar en valor el comerç de proximitat de totes les ciutats i pobles europeus, concienciant i fent visible la seva importància en els àmbits econòmics i socials (creació i ancoratge de riquesa, fiscalitat, creació de llocs de feina, fer xarxa i comunitat, etc)  arreu d’Europa. En definitiva, es presenta com a causa comuna europea per preservar el model de comerç i la manera de viure que ens doten de la nostra identitat.

Més informació a https://eixosbcn.barcelona/noticies/portem-a-bruselles-la-peticio-de-la-capitat-europea-del-comerc-de-proximitat-per-barcelona/

 

La Capitalitat Europea del Comerç de Proximita
La Capitalitat Europea del Comerç de Proximita