Un referent del comerç

L'eix comercial de cada barri protegeix el model de comerç de proximitat a la seva zona geogràfica.

L'eix comercial ofereix el suport necessari a tot el comerç i serveis professionals que formen part del teixit comercial de la zona.

Com neix un eix comercial?
La iniciativa de la formació d´un eix comercial neix de la necessitat que té el comerç de comptar amb un referent com a interlocutor únic amb les administracions, i un suport a nivell promocional.

Quina és l’estructura d'un eix comercial ?
L´estructura comprèn diferents nivells: membres de la Junta Directiva. equip de gerència i tecnologia, president, i representant de les entitats col·laboradores.

Cada eix comercial té una estructura bàsica comú, però també pot incorporar d'altres elements necessaris per al desenvolupament del pla d'actuació.

Els col·lectius membres que en formen part com a socis han de trobar-se ubicats a la zona geogràficament assignada, i són: els comerciants, empreses, serveis professionals i restauració residents de l´àrea d'influència.

L'objectiu principal de l'eix comercial és la promoció i dinamització del comerç de proximitat dins la millora del seu entorn natural, del barri, de la ciutat.

El pla d´actuació que s'ha de seguir és redactat i desenvolupat tant per persones internes de la mateixa organització de l'eix comercial com per consultories externes.

Les propostes o serveis sobre els quals treballarà l'eix comercial seran:

-Potenciar l´àrea geogràfica que comprèn amb accions de dinamització comercial i cultural per tal d'atraure nous visitants, i que resulti més dinàmica i còmode als seus habitants.

-L'enllumenat de l´àrea en campanyes comercials puntuals (proporcionar a tota l´àrea els motius ornamentals i de senyalització necessaris).

-Serveis als comerços i empreses associades a l'eix comercial.

-Obtenció per part dels establiments i serveis comercials dede la Q de Qualitat com a valor del comerç de proximitat.

-Col.laboració amb entitats de caire social i cultural.

-El medi ambient i la sostenibilitat (tenir cura que totes les estructures que es realitzin segueixin la normativa establerta).
 
-Preservar el comerç i professionals de proximitat de la nostra ciutat contribuint a crear un entorn més atractiu, sostenible i que doni vida a la ciutat. 

Formar part del teixit comercial associat a un eix comercial, potencia el model de comerç de ciutat, potencia el teu negoci.
Informa't dels serveis que ofereix l'eix comercial i associa't.

Font: Nou Eixample

Un referent del comerç
Un referent del comerç
Un referent del comerç
Un referent del comerç