S’acosta la celebració de Sant Jordi 2023 i les botigues del barri ho volen celebrar amb tu.

El divendres 21 d’abril de 17:00h a 19:30h vine a fer la Ruta de Sant Jordi 2023 per les botigues del barri de l’Esquerra de l’Eixample. Alguns establiments continuaran les activitats durant el cap de setmana: dissabte 22 i diumenge 23 d’abril.

Gaudiràs d’una tarda molt especial: manualitats, tallers, paradetes de roses i llibres, sorpreses i més.

Vine amb els teus amics, amigues i família !

Aquí teniu alguns dels establiments adherits a la Ruta de Sant Jordi 2023. Anem ampliant la llista.

  • Miss & Mister Language. Viladomat, 165-167. Activitats en anglès.
  • Petit Pijama. Rosselló, 38 – Durant el 21, 22 i 23 d’abril. «Omplim el barri de dracs». Vine a pintar i a dibuixar dracs. Paradeta de llibres.
  • GD Suministros Informáticos. Rosselló, 40.
  • Llibreria del Ninot. Parada exterior 16-17. Obert: Divendres 21 d’abril de 17:00h a 19:30h. Dissabte 22 i diumenge 23 d’abril fins migdia.
  • Trade Moda Barcelona. Calàbria, 228. Divendres 21 d’abril de 17:00 a 20:00h. Dissenya el teu punt de Llibre. Dissabte 22 d’abril de 10:30h a 14:30h i de 17:00h a 19:30h. Botiga al carrer amb un 10% de descompte a tota la col·lecció.
  • Forn Provença. Provença, 69. Divendres 21 d’abril i dissabte 22 d’abril venda de pa de Sant Jordi, roses de full i poma i pastissos de Sant Jordi. Per la compra de pa de Sant Jordi, el divendres de 17:00h a 19:30h, els nens podran fer una rosa de pa que es podran endur a casa ja enfornada (aforament limitat). No cal reservar.

Origen de la llegenda de Sant Jordi.

Fa molt temps, un drac terrible atemoria els habitants d’un poblet de Catalunya anomenat Montblanc. El drac causava estralls en la població i devorava els animals de pastura de la vila. Per calmar la ira del drac, els habitants van decidir que cada dia sacrificarien una persona, escollida per sorteig, i la hi oferirien com a senyal de bona voluntat.

Però un dia, a la filla del rei li va tocar ser el sacrifici. Quan el drac l’anava a engolir, va aparèixer un formós cavaller per enfrontar-se a la bèstia. Era Sant Jordi, que li va clavar la seva llança, i de la sang del drac va sorgir un roser de roses vermelles.
El seu va ser un gest desinteressat i valent que va canviar la història del poble i va donar naixement a la nostra llegenda, ja que des d’aleshores, a Catalunya és costum regalar una rosa a la persona estimada. La diada de Sant Jordi associada al llibre comença en els primers anys del segle XX. L’escriptor valencià Vicent Clavel va proposar a la Cambra Oficial del Llibre i el Gremi de Llibreters fixar un dia per promoure la venda de llibres. El dia escollit va ser el 23 d’abril, data en què van morir dos importants escriptors: l’espanyol autor d’ El Quijote, Miguel de Cervantes, i l’anglès William Shakespeare. Sant Jordi, patró de Catalunya des del segle XIX, va esdevenir símbol del territori català.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *